Szada nagyközség Budapesttől 30 km-re fekszik a Gödöllői-dombság tövében. Festői környezetét változatos domborzata és hangulatos utcaképek jellemzik. A régmúltat idézik az itt szokásos tornácok oszlopdíszítései, valamint az egyszerű, régi fa és kovácsoltvas kerítések egyes motívumdíszei.

A Szada területén folytatott régészeti kutatások során újkőkori, kelta, szarmata, hun és avarkori leletek kerültek elő. Az őslakosok a Sződ-Rákos-patak és a történelmi Rákos-patak forrásához telepedtek. Fölötte Észak-keletre emelkedik a Margita hegy (344 m)., ennek csúcsa egyben a Gödöllői-dombság legmagasabb pontja.

Szada nevének jelentése: “valaminek a nyílása, bejárata”. A Sződ-Rákos völgyének bejáratáról van szó, amely már a honfoglalás előtti korokban is fontos út elágazását jelentette: a Bükk és a Mátra aljában Nyugat felé húzódó útról itt tértek északi irányba, a Duna északi partja felé.

Szada nagyközség első okleveles említésének időpontja 1325. Birtoklásán a XIV. század végétől a váci püspökség és a nagyváradi káplán osztozott. A falu tornyos kőtemplomait 1492-ben említik. A mostani római katolikus templom 1794-ben, a református templom 1928-ban épült.

A nagyközség dinamikusan fejlődik, egyre több fővárosi, nagyvárosi család látja meg meg benne a kiváló életteret, hiszen a hangulatos település, a nyugalom, a természet közelsége fantasztikus, ugyanakkor Budapest autópályán 15 perc alatt elérhető, valamint a környező települések infrastruktúrája kiváló. Szada a legjobb választás azoknak, akik családias környezetben, mégis közel a fővároshoz keresnek új otthont. Az egyre több gyerekes családokra tekintettel 2014-ben elkészült a 6 csoportos óvoda mellett a második óvoda is, melyben bölcsődéseket is fogadnak. Az általános iskolásoknak 3 szintes iskola épült.

Szadán az ingatlan árak sokkal barátságosabbak, mint a “felkapott” helyeken, minden árkategóriában található eladó ingatlan, úgy családi ház, mint építési telek.

Tallózzon ajánlatunkból, vagy keressen elérhetőségeinken, amennyiben nem talál megfelelő ingatlant, mi felkutatjuk Önnek.